Mama Heeft Een Minnaar Calixthe Beyala

ISBN: 9789028418660

Published: February 2000

ebook

226 pages


Description

Mama Heeft Een Minnaar  by  Calixthe Beyala

Mama Heeft Een Minnaar by Calixthe Beyala
February 2000 | ebook | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 226 pages | ISBN: 9789028418660 | 5.72 Mb

Loukoum woont met zijn vader Abdou, zijn stiefmoeder Maryam en zijn drie zusjes in de kleurrijke Parijse migrantenwijk Belleville. Zijn vader is werkloos straatveger en zijn stiefmoeder handelt in sieraden. Daarvan onderhoudt ze niet alleen haarMoreLoukoum woont met zijn vader Abdou, zijn stiefmoeder Maryam en zijn drie zusjes in de kleurrijke Parijse migrantenwijk Belleville. Zijn vader is werkloos straatveger en zijn stiefmoeder handelt in sieraden. Daarvan onderhoudt ze niet alleen haar gezin, maar kan ze ook nog sparen voor haar grote droom, een vakantie buiten Parijs, net als de blanke Fransen.Van de liefde tussen Maryam en Abdou is na jaren huwelijk niet veel meer over en wanneer ze op vakantie in Zuid-Frankrijk de blanke man Etienne Tichet ontmoet die oog heeft voor haar verlangens, besluit ze hem als minnaar te nemen.Terug in Parijs blijven Maryam en Tichit elkaar regelmatig ontmoeten en Maryam doet nog een stap in de richting van haar onafhankelijkheid door te leren lezen en schrijven.

Al snel weet heel zwart Belleville van haar escapades. Loukoum is in de war. Hij ziet hoe gelukkig zijn moeder is, maar ook dat zijn vader er diep onder lijdt.In de nood leert mijn zijn vrienden kennen: de negerstam, de vrienden van de familie, organiseert een strafexpeditie naar de chique wijk waar Tichit woont, om hem een lesje te leren. Zonder veel resultaat.

Dan is Abdou het zat en zet hij Maryam het huis uit.Nu moet ze kiezen tussen haar grote liefde Tichit en haar gezin.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Mama Heeft Een Minnaar":


astrosecat.com

©2012-2015 | DMCA | Contact us