Jawapan Kepada Pertanyaan Bukan Islam Tentang Islam Zakir Abd Karim Naik

ISBN:

Published: 2013

Paperback

148 pages


Description

Jawapan Kepada Pertanyaan Bukan Islam Tentang Islam  by  Zakir Abd Karim Naik

Jawapan Kepada Pertanyaan Bukan Islam Tentang Islam by Zakir Abd Karim Naik
2013 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 148 pages | ISBN: | 6.64 Mb

Kebanyakan orang Islam tahu bahawa Islam adalah agama sejagat, sesuai untuk semua umat manusia. Allah Subhanahu wa Taala adalah Tuhan bagi sekalian alam dan orang Islam diamanahkan untuk menyebarkan ajaran Islam kepada semua umat manusia.MoreKebanyakan orang Islam tahu bahawa Islam adalah agama sejagat, sesuai untuk semua umat manusia.

Allah Subhanahu wa Taala adalah Tuhan bagi sekalian alam dan orang Islam diamanahkan untuk menyebarkan ajaran Islam kepada semua umat manusia. Walaubagaimanapun, kebanyakan orang Islam pada masa kini telah alpa dengan amanah yang telah dipertanggungjawabkan kepada mereka. Selain menerima Islam sebagai pegangan hidup yang terbaik bagi diri kita, kita kebanyakkannya tidak berkongsi pengetahuan tentang Islam dengan mereka-mereka yang masih belum jelas lagi tentang Islam.

Dari perkataan Arab, dakwah bermaksud panggilan atau jemputan. Dalam konteks Islam, ia bermaksud mencuba untuk menyebarkan Islam.Untuk menyampaikan ajaran Islam, dialog dan perdebatan adalah dijangkakan.Ayat Al-Quran bermaksud:Serulah ke jalan Tuhanmu (wahai Muhammad ) dengan hikmat kebijaksanan dan nasihat pengajaran yang baik, dan berbahaslah dengan mereka ( yang engkau serukan itu) dengan cara yang lebih baik- sesungguhnya Tuhanmu Dia lah jua yang lebih mengetahui akan orang yang sesat dari jalanNya dan Dia lah jua yang lebih mengetahui akan orang-orang yang mendapat hidayah petunjuk (Surah An-Nahl Ayat 125)Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Jawapan Kepada Pertanyaan Bukan Islam Tentang Islam":


astrosecat.com

©2012-2015 | DMCA | Contact us